Overblog
Editer la page Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Olivier Depoorter 55

Mon parcours en compétition moto. En gros : ma passion !

17/08/08 : Schitterende overwinning voor Werner en Olivier !Amper thuis van Oschersleben werden de tenten opgeslagen in eigen land op Spa-Francorchamps. Donderdag waren Olivier en Werner klaar om vrijdag voor Suzuki België mee te rijden op de Suzuki Day op een van de mooiste circuits in de wereld. Dit was tevens een mooie gelegenheid om het circuit even op te frissen in de hoofden van onze jongens voor aanvang van de vrije trainingen van ’s avonds. Om 20.45u werden de chrono’s klaar gehouden voor de eerste krachtmeting, Olivier is piloot 1 en gaat samen met 49 andere de baan op, hij is vastbesloten om een staaltje rijmanskunst te laten zien. Zeer strak draait hij 7 ronden die hem een bestijd geven van 2’28.508 dat is 1.4 seconde sneller dan Nederlands kampioen Arie Vos. Dan is het de beurt aan Werner, opnieuw staat het Yoshimura-Van Zon team bovenaan op de TV schermen, Wim Van den Broeck is 2de op maar liefst 6.2 seconden. Wat een overmacht van Olivier en Werner, maar ook Michael Schäfer straalt, zijn motor draait goed. Amper anderhalf uur later staat Olivier terug klaar voor de nachttraining, en als je denkt dat jongens dan trager gaan rijden op een pikdonker circuit, vergeet het maar, Olivier draait nu 2’35.320 en Werner 2’36.420, niemand komt maar in de buurt van hun tijden, met een gerust gemoed gaan ze slapen, morgen wordt de grote dag.

 

Zaterdag om 15.30 u staan 50 team klaar op de start, het nr. 171 de Suzuki Yoshimura-Van Zon staat als eerste, Olivier gaat starten, maar Olivier wordt naar voor geroepen om de Tissot award in ontvangst te nemen, een mooi polshorloge. Olivier gaat als eerste de Radion op maar Vos wil zich laten zien, Olivier laat hem de eer van de eerste ronden en is voorlopig tevreden met de 2de plaats. Maar in de 2de ronde gaat de Pace-car op de baan en daarop gebeurd er een zware aanrijding net voor de pitboxen, dadelijk wordt de race stilgelegd. Na een briefing wordt er opnieuw gestart net voor het donker wordt, hetzelfde scenario speelt zich af maar Olivier blijft kalm, onze tijd komt wel denkt hij. De tijden van Olivier en Werner zijn perfect, het vertrouwen groeit met het donkerder worden van de baan, de Suzuki doet perfect wat de jongens van hem verwachten. Iedere ronde nemen ze een paar seconden voorsprong en nemen resoluut de leiding om deze niet meer af te geven. Niets wordt aan het toeval overgelaten, als de ene motor buiten rijd, wordt de andere onmiddellijk in gereedheid gebracht en staat klaar als er onverwacht binnen moet worden gekomen. Het laatste half uur blijft Olivier zelfs met zijn helm op in de box wachten, ondertussen draait Werner zijn laatste ronden en hebben ze hun voorsprong uitgebouwd met een ganse ronde op een ervaren WK endurace team. Als even na middernacht Werner wordt afgevlagd  gaat het team uit de bol, als Werner in de pits komt wordt hij letterlijk door Olivier en Michael van de Suzuki getild.

 

Een grootse overwinning van Werner en Olivier op Francorchamps.

Op het podium krijgen beide naast een enorme beker nog een Tissot uurwerk overhandigd als overwinnaars van e 8 uur dan Spa.

 

Werner: “ Dit is mooi, voor eigen volk en eindelijk eens kunnen bewijzen waar wij werkelijk staan. Winnen in Francorchamps is altijd iets speciaal geweest. Het team heeft fantastisch werk geleverd en de Suzuki heeft het perfect gedaan. Ik heb reeds vele mooie resultaten gezet in IDM, maar dit is wel het mooiste dat wij kunnen halen. Ook voor Olivier is dit een mooie beloning voor zijn harde werk, hij heeft vandaag bewezen dat hij goed kan rijden onder hoge druk. Spijtig dat deze overwinning overschaduwd word van wat er in de eerste start is gebeurd maar we hopen dat het voor die jongens nog goed mag komen.”

 

Olivier: “Dit is het mooiste dat ik kan dromen, ik heb dit jaar heel veel te danken aan Werner. Voor mij de beste leermeester die er bestaat. Ook gans het team heeft weerom perfect werk afgeleverd. Voor mezelf eindelijk de bevestiging dat ik mee kan met de beste. Ik besef nu nog niet wat mij overkomt. Maar dat zal morgen wel komen. Mijn geluk kan niet op.

Langs deze weg een extra dank aan alle sponsoren die dit hebben mogelijk gemaakt en vooral dankzij mijn vader.”

 
Pers racing

Partager cette page
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :