Overblog
Editer la page Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Olivier Depoorter 55

Mon parcours en compétition moto. En gros : ma passion !

06/07/08 : Olivier prachtig in Oostenrijk in Salzburg

http://idata.over-blog.com/2/15/33/54/Pictures-articles-de-presse/Olivier-Depoorter_Pic_IDM-Salzburgring-2008_8.jpeg.jpg
Na 950 kilometer komt het
Shäfer-Yoshimura-Van Zon-Suzuki Team aan in het Oostenrijkse Salzburg. Daar ligt een zeer speciaal circuit in de bergen, mooi, gevaarlijk en aards moeilijk. Maar Olivier verbaast ons dit jaar ieder weekend, en dit werd nu niet anders. Terwijl mentor Werner Daemen een goede afstelling heeft op de Suzuki en de nodige now-how doorgeeft aan de leergrage Olivier zetten zij beiden op vrijdag prachtige tijden neer. Olivier doet iedereen verbazen door op een nieuw circuit niet ver van de beste tijden van vorig jaar te trainen. Zaterdagmorgen zet Werner de pole neer en neemt dan Olivier mee op sleeptouw om zijn Bitubo vering nog iets te kunnen optimaliseren. Dit geeft na 45 minuten een 9de plaats voor Olivier.

 

Tijdens de 2de kwalificatie wordt het steeds warmer op de baan en worden de chronotijden niet verscherpt, toch verliest Olivier 4 plaatsen aan oude roten in het vak zodat hij van op de 13de gridplaats zal starten op zndag.

 

Bij het doven van de lichten, schiet de Suzuki met het nummer 55 als een speer naar voor en komt in de eerste bocht naast Andersen die op de 2de plaats zit. Als derde gaat hij de eerste ronde in. Maar Werner en Meklau komen Olivier in de beginfase van de race voorbij. Olivier die heel lang alleen op de 5de plaats reed, en dit hier een circuit is waar je moet kunnen slipstreamen, werd op het einde ingehaald door Kai Borre Andersen, maar Olivier sloeg terug toe bij een mooie remactie. Maar in de 17de ronde had Olivier een bijna highsider waar door Andersen en Rizmayer hem nog voorbij konden komen in de laatste bocht. Teleurgesteld komt Olivier als 7de aan. Maar hij heeft een prachtprestatie geleverd.

De 2de race wordt aan de leiding een herhaling van de eerste, maar nu voerd Werner Daemen de leiding en het tempo aan. Zij lopen met 4 man weg en Olivier bevind zich in de 2de groep die bestaat uit 11 man, daartussen mannen die wereldkampioen zijn geweest vele reeksen van het WK hebben beslist. Iedere ronde wordt er stevig gewisseld en over het scherp van de snee gereden. In de 14de ronde komt Andersen ten val en wordt de wedstrijd stilgelegd. Zo telt ronde 13 en dan lag Olivier net op plaats 13. Werner heeft deze wedstrijd gewonnen en het team is enorm tevreden met de behaalde resultaten.

 

De tussenstand van het kampioenschap ziet er intussen als volgt uit:  1. Bauer 206, 2. Teuchert 175, 3. Daemen 159, 4. Meklau 153, 5. Stamm 95, 6. Andersen 69 punten, 7. Zaiser 65 en 8. Olivier Depoorter  , 61 punten.

 

De komende 3 weken is het Shäfer-Yoshimura-Van Zon-Suzuki Team vrij, wat betekent: veel rusten naar aanloop van de IDM race in Schleizer Dreieck op 3 augustus, 10 augustus IDM Superbike kampioenschap en 8 uren FIM Endurance Oschersleben terwijl het team op 15-16 en 17 augustus in Francorchamps rijd tijdens de 8 uren BikersCup.

 

 

 

Tekst en foto’s : Pers Racing

 

Partager cette page
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :