Overblog
Editer la page Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Olivier Depoorter 55

Mon parcours en compétition moto. En gros : ma passion !

27/04/08 : De eerste kampioenschapproef in Lausitz en Olivier scoort punten!


De eerste wedstrijd van het Duits Superbike is een feit voor Olivier.

Vrijdag is een ganse dag van vrije oefeningen, een zelfverzekerde jonge Belg staat in de box met een fokkelende Suzuki GSX-R 1000. Je voelt de spanning stijgen, maar Olivier blijft rustig en kijkt toe hoe het er in zijn nieuwe omgeving aan toe gaat. Hij ondergaat het met de glimlacht. Eens op de baan voelt hij zich prima, natuurlijk wordt er links en rechts nog wat afgesteld, maar dit gebeurd in overleg met het mecaniekers van het Yoshimura Van Zon Schäfer Motorsport Germany Team.

Zowel Olivier als Werner Daemen staan op scherp als zaterdag de chronotrainingen van start gaan. Nu zullen we een duidelijk beeld krijgen van hoe staan we tegenover de concurrentie en wat blijkt, Olivier doet het meer dan behoorlijk, zijn tijden van vorig jaar bij de FIM Cup Superstock 1000, worden aan fladderen gereden. Hij laat de 16de tijd noteren op een deelnemersveld van 50 rijders, met een tijd van 1’42.9.

In de namiddag staat de 2de en ultieme kwalificatie geprogrammeerd en opnieuw trekt de enige Franstalige-Belgische deelnemer ten strijd, hij verbeterd nogmaals zijn eigen record, 1’42.7, maar spijtig genoeg zakt hij naar de 18de positie. Maar Olivier is gelukkig met zijn positie, hij weet na overleg met Werner, nog een paar kleine puntjes te verbeteren.

 

Zondagvoormiddag de 1ste van de 2 te verrijden reeksen van het Duits Nationale kampioenschap staat op het punt om te starten. Olivier gelooft in zijn kansen en zal blij zijn als hij met een puntje naar huis kan terugkeren, want er staan hier voor hem op de grid een paar EX wereldkampioenen, en jongens die het in het WK al meerdere malen gepresteerd hebben om hoge punten te scoren. Maar je kent Olivier, hij laat zich niet inpakken, eens zijn helm op, denkt hij alleen aan gas geven. Hij gaat met zijn Rood-zwarte Suzuki als een speer, het is een hevige strijd tussen de plaatsen 10 en 15 en daar gaat Olivier met zijn Belgische vlag op de rug, als een Rode Duivel mee in. Hij verbreekt nogmaals zijn eigen recordtijd en komt na 17 ronden aan als 12de. Meteen in de punten, zowel Olivier als vader Marc en het ganse team is verrukt over de prestatie. Nu op naar de 2de reeks die een paar uur later van start gaat, er word voor een andere compound Pirelliband gekozen. Opnieuw hetzelfde scenario, Olivier mee met de 2de groep, maar in de 9de ronde blijkt dat het een foute bandenkeuze was, de band is al op. Maar dapper gaat Olivier door, beter geen punten dan niet aankomen is zijn gedachte. MAAR, hij weet toch de 15de plaats te behouden, het is maar 1 punt, maar hij gaat overgelukkig naar huis met een puntentotaal van 5.

Het belangrijkste feit is dat Olivier heeft bewezen dat hij inderdaad een goede rijder is, en samen met Yoshimura Van Zon Schäfer en de professionele hulp van Werner Daemen, zal Olivier het weekend van 17 mei op het circuit van Oschersleben dit nogmaals bewijzen.

 

Tekst en foto’s : Pers Racing

 

Partager cette page
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :