Overblog
Editer la page Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Olivier Depoorter 55

Mon parcours en compétition moto. En gros : ma passion !

22/06/08 : Olivier Depoorter reed prachtig in Sachsenring


Twee weken geleden had Olivier een  afspraak op het Circuit Zolder voor een eigen Superbike Race, georganiseerd tijdens de Go Fast X-Day, al jaren hét show en stunt evenementt in de Belgische motorwereld. Met ook dit jaar weer een geslaagde mengeling van motoren, wagens, stunts en babes.

Zo’n ‘thuiswedstrijd’ is allesbehalve gemakkelijk, iedereen verwacht dat Olivier in het zog van Werner Daemen mee kan gaan voor podium. Voor het massaal opgekomen publiek en supporters was de druk uiteraard groot.  Maar de race verliep heel vlot dit resulteerde in een derde plaats.  

 

Hier in Sachsenring is het een harde leerschool voor Olivier Depoorter, op zijn Yoschimura Van Zon Schäfer Suzuki is het lang zoeken naar een goed afstelling.

Hij had hier nog nooit eerder gereden en zette een tijd van 1:28.062. goed voor een 22ste startplaats en net voor Bob Withag.

 

Olivier:  “het is een zeer moeilijke baan, maar het grootste probleem is een goede basis vinden, nu na alle trainingen hebben we gezien waar we mis zitten, we hebben voor de wedstrijd nu de motor totaal anders opgebouwd en in de warm-up voelde dat veel beter aan. Ik ben eigenlijk zeer tevreden, iedere omloop heeft zijn nieuwe problemen, maar dankzij de onuitputtelijke steun van Werner Daemen en gans het team blijven wij goed evolueren. In Nurburgring was ik zelf verstomd dat ik de snelste ronde tijd van Xavier Simeon heb benaderd tot op 5 honderdste van een seconde. Dat wil betekenen als ik zou meerijden in het FIM kampioenschap dat ik vlot top 5 zou rijden. Dit geeft mij momenteel een extra motivatie en weerlegd alle negatieve kritiek die ik vroeger te verwerken kreeg.” 

 

In de wedstrijden krijgen wij weerom een stijgende lijn in resultaat, in de eerste reeks rijd Olivier vanuit een 22ste startplaats naar de 12 plaats. Daar koos hij op het laatste voor zekerheid, er zat nog een plaats in maar dat was te riskant.

In de tweede reeks start hij vlot en komt na 10 ronden op de negende plaats. Op dat moment is er een rode vlag. Hij mag nu herstarten vanuit de 10de startplaats en gaat resoluut naar de kopgroep. Olivier rijd op de Suzuki zijn beste resultaat ooit en komt 4de over de eindstreep. Bij optelling van de uitslag word hij zevende.

 

Olivier “ Dit is gewoon een fantastisch einde, ik ben helemaal tevreden, na de trainingsproblemen was inderdaad de Suzuki beter in de warm-up. Ook na de eerste reeks hebben we nog verbeterd. In die start van de tweede reeks was ik gebeten omdat ik ingesloten was op het einde van de rechte lijn, ik heb zoveel mogelijk geprobeerd iedereen voorbij te gaan. In de herstart was het af. Ik besefte wel dat ik vierde was en kon zonder problemen de kopgroep op vrij korte afstand volgen. Mooier kan haast niet. Ik wil langs deze weg nog eens een extra dank aan Werner en gans het team zeggen. Want zonder hen zou ik dit niveau nooit kunnen bereiken.

 

Volgende wedstrijd is Salzburgring het 1ste weekeind van juli.

 

Tekst en foto’s: Pers Racing

 

Partager cette page
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :