Overblog
Editer la page Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Olivier Depoorter 55

Mon parcours en compétition moto. En gros : ma passion !

01/06/08 : Olivier Depoorter blijft verbeteren @ Nürburgring


http://idata.over-blog.com/2/15/33/54/Pictures-articles-de-presse/Olivier_Depoorter_Pic_IDM-Nurburgring-2008_2.jpeg.jpgDe IDM caravan had zijn tenten opgeslagen dit weekend vlak bij de Belgische grens, menig supporter was dan ook afgereisd naar Nürburg om een aantal Belgische rijders aan het werk te zien in het Duits kampioenschap dat een enorm hoog niveau heeft.

Vrijdag, dag van de vrije training, geen vuiltje aan de lucht, alles verloopt prima, Olivier leert de baan kennen op zijn Suzuki GSX-R 1000. Maar zaterdagmorgen als de chronoritten gepland staan, hangt er een dikke mist boven het circuit. Dat is hier geen abnormaal verschijnsel, maar de eerste kwalificaties moeten worden afgelast daar de veiligheid van de rijders niet kan gegarandeerd worden. Tot overmaat van ramp trekt de mist op, maar komt er regen voor in de plaats. Nu op zoek naar een afstelling voor een natte baan, deze droogt vrij snel op door de mooie temperatuur. Welke Pirelli-banden moeten nu worden gebruikt, iedereen zit met de handen in het haar. Olivier gaat buiten met slicks maar met de afstelling voor een natte baan, dat geeft de 29ste starttijd.

Zondagmorgen is het een normaal juniweer, en Olivier krijgt terug meer vertrouwen nu de baan droog ligt. In deze kleine tijdsmarge kan hij al een 18de tijd zetten. De start van de eerste reeks gaat goed voor ons nummer 55, hij kan in het rechte stuk al dadelijk plaatsten goedmaken, maar door een enorme strike in bocht 1 waar ook zijn coats, Werner Daemen, bij betrokken is, gaan de rode vlaggen de hoogte in.

We beginnen terug opnieuw, Olivier neemt terug een goede start en komt na 1 ronde als 12de voorbij de pitbox van Yoshimura-Van Zon Suzuki.  Hij probeert nog zo veel mogelijk rijders in te halen, maar het tempo ligt heel hoog, als 9de komt onze jonge Belg onder de geblokte vlag door.

De 2de reeks verloopt prima en ook nu schiet de Suzuki tijdens de eerste meters naar voren om zijn plaats in de top 10 te verdedigen. En inderdaad na een spannende wedstrijd aan een zeer hoog tempo komt Olivier als 10 aan. Maar in het Duits kampioenschap krijgen alleen de permanente rijders punten. Zo kan Olivier 2 maal 8 punten aan zijn totaal toevoegen. Dat brengt hem in het IDM Superbike Kampioenschap op een gedeelde 7de plaats.

“ Ik ben blij, ik heb mij goed kunnen beheersen de eerste ronde, het zijn altijd spannende momenten. Ik kijk vol vertrouwen uit naar de volgende wedstrijd.”

Tekst en foto’s : Pers Racing


Partager cette page
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :