Overblog
Editer la page Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Olivier Depoorter 55

Mon parcours en compétition moto. En gros : ma passion !

10/08/08 : Een prachtig weekend in Oschersleben


De trainingen op zaterdag verlopen in de regen, maar Olivier heeft voldoende kennis op dit circuit, hij heeft hier tenslotte al een 24 uur race gereden. Maar het afstellen van de Suzuki is niet eenvoudig, toch gaat alles de goede richting uit en staat onze jongste Yoshimura – Van Zon – Autophone – Suzuki rijder zaterdagavond op de 16de startplaats. Dat geeft hem geen snelt gevoel, integendeel.

Zondagmorgen is het droog, opnieuw moet de motor helemaal anders worden afgesteld, daar heeft hij maar 15 minuten tijd voor, het team staat klaar om een ietsje bij te regelen in de Bitubo vering en Olivier zet in de laatste ronde de 13de tijd neer. Hij is klaar voor de eerste reeks die over 20 ronden zal gaan.

Als het rode licht uitgaat, zijn Bauer, Teuchert en teammaat Werner Daemen dadelijk het leidend trio en zette het tempo zeer hoog, Olivier komt als 14 door en vecht zich ronde na ronde in een groepje naar voren, zijn rondetijden worden telkens verbeterd, na 30 minuten aan een zeer hoog tempo gereden te hebben komt hij als 12de aan. Bij is heel blij, maar heeft nog wat problemen met de voorzijde van de Suzuki, ook Werner kampt met idem probleem. Voor de 2de race die 3 uur later van start gaat, is Olivier meer dan overtuigd dat hij een goede beurt kan maken.

Dadelijk bij de start gaat hij in de aanval, meer ervaren rijders in dit kampioenschap, gaat hij vlot voorbij, hij vecht als een kleine leeuw, het voorwiel breekt nog wel wat uit, maar Olivier houd het stuur stevig in de nog steeds niet helemaal herstelde pols. Als de semi Suzuki fabrieksrijders Stamm en Lammert hem voorbij gaan, klampt hij aan met zijn GSX-R 1000 K8, dat denken ze wel, de rode motor met de Belgische vlag op de rug van Olivier, kan aanklampen en komt vermoeid, maar stralend als 7de onder de aankomst door. Vader Marc en Olivier vallen mekaar met tranen in de ogen om de hals, maar dan moet iedereen uit de weg, Werner Daemen die 3de is geworden, vliegt Olivier in de armen. “ Laat ze maar zeggen dat er geen talent in deze jonge Belg zit.” brult hij uit.

Meteen is Olivier een erkend persoon in dit kampioenschap, de felicitatie van menig verbaasd tegenstrever, vliegen hem om de oren. België is dan misschien geen groot land, maar we leveren wel rijders af met talent.

Op zondag waren er maar liefst 18.300 toeschouwers aanwezig op het Motosport Arena van Oschersleben waar 7 voudig Formule 1 Wereldkampioen zijn eerste wedstrijd heeft betwist, maar zeker niet kon tippen aan onze Olivier.

Volgende wedstrijd is het weekend van 1 juni op Nurnburgring.

Tekst en foto’s : Pers Racing

Partager cette page
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :