Overblog
Editer la page Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Olivier Depoorter 55

Mon parcours en compétition moto. En gros : ma passion !

07/09/08 : Olivier moet aan de kant in Hockenheimhttp://idata.over-blog.com/2/15/33/54/Pictures-articles-de-presse/Olivier-Depoorter_Pic_IDM-Hockenheim-2008_1.jpeg2 weken geleden ging Olivier Depoorter samen met zijn Yoshimura – Van Zon Suzuki team en Werner Daemen kennismaken op het voor Olivier onbekende en toch zeer verraderlijke circuit van Hockenheim. De test verliep zeer belovend zodat Olivier klaar was om zijn 10 plaats in het IDM Superbike kampioenschap terug in te ruilen voor een betere plaats na zijn off weekend in Oscherleben.

Op vrijdag zou Olivier testwerk verrichten voor Pirelli, maar de band die men op zijn Suzuki GSX-R 1000 monteerde gaf totaal geen grip en Olivier vroeg raad aan de experten van Pirelli.  Deze lieten de vering nog wat bijstellen en Olivier ging opnieuw de baan zodat de data konden worden bijgesteld. MAAR, daar kreeg men de kans niet toe, Olivier werd zonder waarschuwing over de motor gegooid met een High-sider. Resultaat, motor Total loss, en Olivier moet richten Medical met een pijnlijke schouder. De doktoren stellen niets ernstigs vast, in deze schouder zit al heel wat plaat en ijzerwerk van iets meer dan een jaar. Met pijnstillers mag Olivier op zaterdag een tijd proberen te zetten, maar het gaat niet goed. Olivier die een enorme pijngrens heeft, neemt toch medicatie om de pijn te verzachten. Echt vlot kan hij niet rondkomen en dat levert een 18de startplaats op.

Zondag, verbeten van de pijn, staat Olivier op de grid, maar tijdens de start raakt een andere deelnemer hem stevig aan het stuur daarbij breekt de hendel van de koppeling af. Olivier probeert het stuur stevig in handen te houden om zeker niet te vallen, maar daarbij belast hij zijn schouder nogmaals. Met een beschadigde motor en een onhandelbare schouder moet Olivier de strijd staken na 9 ronden op een 12de plaats.

Olivier is zwaar teleurgesteld, hij had zo graag en 6de a 7de plaats in het kampioenschap behaald en moet nu nog toezien dat hij naar de 11de plaats zakt.

Maandagmorgen gaat het dadelijk richting ziekenhuis, waar men eerdere herstellingen aan de schouder heeft uitgevoerd. Daar ziet men dat er opnieuw een scheur is net naast de plaat. Een verplichte rust van 30 dagen en volledige immobiliteit van de schouder.

Het is geen mooi seizoenseinde geweest van het Yoshimura – Van Zon Suzuki team, want naast Olivier, ligt ook Werner Daemen in de lappenmand, een gebroken pols en onderarm.  Beide rijders moeten nu forfait geven voor de meest beroemde race van België, de Superbiker in Mettet, maar we hebben wel goed nieuws. Olivier  zal waarschijnlijk volgend jaar bij hetzelfde Suzuki team rijden in het Duits Superbike kampioenschap, als hij de nodige budgetten rond krijgt uiteraard.

Partager cette page
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :