Overblog
Editer la page Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Olivier Depoorter 55

Mon parcours en compétition moto. En gros : ma passion !

18/05/08 : Regen verpest het einde van het weekend in Oschersleben.


http://idata.over-blog.com/2/15/33/54/Pictures-articles-de-presse/Olivier_Depoorter_Pic_IDM-Oeschersleben-1_2008_3.jpeg.jpgAl vanaf woensdag is Olivier aan het rijden op het circuit van Oschersleben, naast de trainingen voor de wedstrijd voor het FIM Wereldkampioenschap Endurance staat er ook nog een proef voor het IDM Superbike op het schema.  Al is de Endurance motor identiek aan de Superbike voor de IDM proef, beide zijn Stock motoren, maar toch is de motor gans anders afgesteld wegens de grotere benzinetank en een vering die voor zowel Werner, Didier als Olivier als goed wordt ondervonden. Toch is het telkens aanpassen om van de ene Suzuki GSX-R 1000 op de andere te springen.Na de trainingen op vrijdag staat Olivier op een mooie 12de startplaats, dat wil zeggen op de 3de rij, en vooral voor de media aandacht, staat hij net voor 7voudig Wereldkampioen Formule 1, Michael Schumacher.

Na het vroegtijdig uitvallen in de 8 uur Endurance race, ligt Olivier al om 23 uur in zijn bed als het vuurwerk boven zijn hoofd ontspring als aankomst party voor het WK, om op zondagmorgen fris en monter aan de warm-up te staan die start om 8.30uur.

Maar in de nacht zijn er terug buien geweest en het ziet er niet naar uit dat de ganse dag droog zal verlopen, maar de warm-up verloopt nog droog en Olivier zet opnieuw de 12de tijd neer. Het vertrouwen is er voor de race al is de vermoeidheid wel aanwezig in het Yoshimura Van Zon Schäfer team.

Als onze Superbike rijders op de grid klaar staan voor de race, trekt het wolkendek dicht boven het Motorsport Arena. Welke bandenkeuze moet er gemaakt worden, gaat het regen, gaat het nog een half uur droog blijven? Olivier twijfelt en gaat er van uit dat het zal regen.

Na veel oponthoud en 3 opwarmronden wordt de start gegeven en het blijft droog, dat is nefast voor de Pirelli regenband die Olivier heeft opliggen, na een aantal ronden zij deze totaal op. Olivier komt de pits in en gaat met ander banden toch opnieuw de race in, maar dat is hopeloos, om de achterstand in te halen, geen puntenscore, maar we hebben nog een race later op de dag.

Dan is er geen twijfel mogelijk, het regent nu stevig  en de Pirelli regenband komt goed van pas.  Voorzichtig gaat Olivier van start daar de baan waar geen waterafvoer is, op de ideale lijnen onder water staat. Als 18de komt hij door, voorzichtig blijft onze Brusselaar zijn rondjes rijden, de Bitubo vering is niet optimaal afgesteld voor de regenrace. En Olivier wil vooral eindigen, er komen roekeloze rijders hem voorbij die dan op het water uitglijden en vallen, maar Olivier brengt de Suzuki – Autophone met het nummer 55 veilig naar de aankomst maar moet zonder puntenwinst naar huis terugkeren.

Spijtig want zijn mooie 7de IDM plaats wordt omgezet naar 10, maar er rest ons nog 1 wedstrijd om terug te vechten.

Maar komende week staat er een hoogtepunt voor België op stapel, namelijk de 8 uur van Spa Francorchamps waar hij samen met Werner een poging gaat doen om de overwinning op hun naam te schrijven.

Wij vragen dan ook alle supporters op post te zijn op de enige wedstrijd in België waar je Olivier en Werner aan het werk kan zien in het kader voor het Belgisch Kampioenschap.

Afspraak zaterdag 16 augustus om 16uur in Francorchamps.

Tekst en Foto’s: Pers Racing

Partager cette page
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :