Overblog
Editer la page Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Olivier Depoorter 55

Mon parcours en compétition moto. En gros : ma passion !

03/08/08 : Schliez maakt het niet makkelijk voor Olivier


http://idata.over-blog.com/2/15/33/54/Pictures-articles-de-presse/Olivier-Depoorter_Pic_IDM-Schleiz-2008_1.jpeg.jpgOp het enige niet permanente circuit van de IDM kalender blijft Scheizer Dreick een steeds terugkerend evenement in het voormalige Oost-Duitsland. Het wordt tenten opslaan in een weiland dat al spoedig wordt omgetoverd tot een modderige brei als er vele voeten langs middenstraten !!! lopen, en inderdaad het is letterlijk kamperen, want er zijn pitboxen dus alles in de tent of vrachtwagen. Het is even aanpassen voor Olivier die dit niet gewend is, maar onze jongeman is niet moeilijk en past zich overal aan.  Dan een kijkje gaan nemen op de baan, dat is andere koek, door het veelvuldig pasreen van tractoren is de baan hard beschadigd, en natuurlijk het meest op de ideale lijnen. En door de hobbelige baan is een veringafstelling ook gen sinecure, dat ondervind de nieuweling in dit gebeuren aan de lijve tijdens de trainingen, hij sluit de zaterdag dan ook af op een 14de startplaats. Natuurlijk niet slecht, maar de Brusselaar legt de lat steeds hoger en zijn ambities reiken steeds verder.

De eerste reeks op zondagmiddag steekt Olivier als 7de de tweede ronde in, hij heeft dan al wat plaatsen goedgemaakt, moet toch toegeven aan andere deelnemers die deze plaatsen voor ogen hebben, maar de Suzuki GSX-R moet hard werken van Olivier en hij kan de 6de plaats veroveren, maar iets te hevig in een bocht, heeft hij bijna een High-sider. Olivier wijkt even van zijn lijn af en wordt aangereden door Guisepetti, motor en Olivier gaan tegen de vlakte. Verder rijden gaat niet meer daar het stuur en hendel zijn verbogen, teleurgesteld moet Olivier de punten zien aan zijn neus voorbijgaan.

Maar er is nog een tweede reeks, wat aanpassingen aan de vering, die al in de eerste ronde niet in de juiste richtingen blijken te zijn geweest. Maar Olivier is niet bereid zo maar zijn 6de plaats uit handen te geven.  Moeilijk gaat ook, denkt hij, met de tanden op mekaar tracht hij de wiebelende Suzuki de baas te blijven. Bij het afvlaggen heeft hij toch nog de 9de plaats kunnen vrijwaren.

Helemaal geen slechte prestatie, maar Olivier is niet tevreden, hij staat nu op de 7de plaats in het IDM Superbike kampioenschap met 68 punten.

Waneer U dit leest is Olivier al terug aan het rijden in Oschersleben, dit in het kader van het FIM Endurance kampioenschap voor een non-stop wedstrijd van 8 uur op zaterdag en 2 reeksen voor het IDM Superbike kampioenschap op zondag.

Wij houden U op de hoogte van de prestaties van het Schäfer  Yoshimura Suzuki Van Zon team waar Olivier samen rijd met Werner Daemen en Didier Van Keymeulen voor de 8 uur wedstrijd.

Tekst en foto’s: Pers Racing  

Partager cette page
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :